Thursday, August 19, 2010

Week 32-33 to the gynecologist

Hi All,

Now something about me and the baby in my tummy :-)

Today Papa and I went to the gyne to have our regular monthly check-up.  Everything seems ok.  The doctor asked if the baby is moving good, and I answered "She is busy the WHOLE day!"  And actually its true cause from the moment I wake up till the hour I go to bed to sleep...she is moving!  At work I should stop what Im doing sometime to feel the heavy movements she is making.  Its fun, cant wait anymore to see her!

Stats:
Mama is now 60,4 kg
Baby is now 1,80 kg

No no, I havent given birth yet, this is Stafke of Jimmy and Astrid!

Till next blog!

Neri

Thursday, August 05, 2010

Pamper? Bah! Potje? Ja!!!


En zo was het maar..ineens wilt Niels naar het potje. 

30 Juni, Ik was toen op het werk en plots KRING! KRING! Ik heb een telefoontje gekregen van Nico. "Mama, Niels heeft een verrassing! Hij heeft pipi gedaan op het potje!" En ik was zoooo blij!


Hij heeft zelf aan Papa gevraagd om naar potje te gaan.  Dat zullen wij nooit vergeten! 

Daarna hebben we besloten om tijdens ons verlof, Niels in zijn potje te laten gaan als hij behoefte heeft.  Dan kunnen we hem echt goed in het oog houden zodat hij in één week helemaal zindelijk word. 

En blijkbaar heeft hij geen assitentie van ons nodig!  Hij doet de WC deur toe, zet het lichtje aan, zijn broek af, en goed op het potje zitten.  Als hij gedaan is, roep hij dan wel op ons om te laten zien dat hij echt pipi of kaka gedaan heeft.  Daarna neemt hij de stuk van het potje met pipi en giet het in het toilet, spoel die af met zuiver water, en het toilet ook doorspoelen, en daarna natuurlijk zijn handjes wassen.  Allemaal op zijn eigen. Flink toch hé?

En sinds 23 juli, was Niels zindelijk. Tijdens zijn middag dutje doe ik hem nog zijn pamper aan, maar het is meestal droog wanner hij wakker word..en hij gaat direct naar zijn toilet om pipi te doen.  S'avond doe ik hem nogmaals een pamper aan.  En elke morgen wilt hij terug onmiddelijk zijn pamper uit en gewoon broekjes aandoen.

Accidentjes gebeurt nog soms zeker als hij druk heeft met spelen...of als het WC te ver is...dan is pipi al uit voor hij op de WC kunnen zitten...maar ja, 't is niet zo erg...we moeten allemaal van begin beginnen hé.

Tot de volgende goed nieuws dan!

Neri